Reparatie en onderhoud

/Reparatie en onderhoud
Reparatie en onderhoud2018-05-25T11:14:12+00:00

Het zal u niet vreemd voorkomen dat uw Volautomatische espressomachine onderhoud nodig heeft.

Wij repareert en onderhoud sinds 2000 Jura-, krups- en Saecomachines.

Door  merkgerichte opleidingen  en jaren lange ervaring, bent u bij ons op het goede adres.

Wij streven er dan ook naar om reparatie of onderhoud aan uw espressomachine binnen 1 werkdag te realiseren.

Oriënt Espresso werkt vooral regionaal , wij zijn als het ware de monteur om de hoek.

Werkplaats voor reparaties en onderhoud van espressomachines

Oriënt Espresso verzorgt het onderhoud van alle modellen Jura en diverse modellen Krups en Saeco machines die hieronder worden afgebeeld.

Oriënt Espresso verzorgd onderhoud en reparaties voor onder andere de volgende merken:

Krups-Machine-I
Saeco-Machine-IV
Saeco-Machine-III
Saeco-Machine-II
Saeco-Machine-I

Bij reparatie of onderhoud van uw Jura-, Krups- of Saecomachine maken wij uitsluitend gebruik van ORGINELE onderdelen.

Bij het onderhoud van uw Jura machine hanteren wij een standaard prijs, er worden dan een aantal slijtage gevoelige onderdelen vervangen zoals de brewer/zetgroep ( zie afbeelding),brewereveneens vervangen wij alle afdichtigen van drukslangen evenals de keerring van het waterreservoir.Verder reinigen we de molen en wordt de machine gecontroleerd op lekkage.

Bij bij de algehele controle tijdens een onderhoudsbeurt defecten worden geconstateerd aan onderdelen die hierboven niet genoemd worden zoals de molen ( als na reiniging blijkt dat deze niet voldoende meer maalt), aandrijfmotor, boiler, elektronica etc. dan nemen wij eerst contact met u op over de te verwachte meerprijs, dus geen verassingen achteraf.

 

Voor Krups machines geldt het zelfde onderhoud als voor de Jura, omdat deze is vervaardigd op basis van een Jura E70.

Een onderhoudsbeurt aan een Saeco machine houdt in, dat de brewer/zetgroep gereviseerd wordt en waar nodig onderdelen worden vervangen. De machine wordt nagekeken op lekkage en alle afdichtingsringen van de drukslangen worden vervangen evenals de keerring van het waterreservoir. Voor een onderhoudsbeurt aan een Saeco machine maken wij geen gebruik van een standaard prijs maar geven na algehele controle een prijsopgaaf.

Meest voorkomende defecten bij Volautomatische espressomachines zijn :

 • Jura: storing 8, de brewer/zetgroep is vastgelopen,de machine heeft een onderhoudsbeurt nodig, in sommige gevallen is de aandrijfmotor van de brewer ook defect. jura boiler
 • Kortsluiting of zichtbare lekkage, ergens in de machine zit een lek.Dit kan de boiler/thermoblock zijn, dit is meestal het gevolg van kalkafzetting, het kan ook zijn dat èèn of meerdere drukslangafdichtingen versleten zijn.
 • Verstopping, meestal veroorzaakt door kalk in het leidingwater. Over het algemeen houdt dit in dat de boiler/thermoblock vervangen moet worden. jura boiler2
 • Koffie-uitloop geeft ongelijke kopjes of zit helemaal dicht, er heeft zich koffie-vet verzameld in de koffie-uitloop, deze moet dus gereinigd worden.

Reparatie en Onderhoudsvoorwaarden :

 • Bij afname van Koffie hebt u indien voorradig recht op leenmachine.
 • Machines die u bij ons ter reparatie/onderhoud wilt aanbieden, dient u zelf te brengen en te halen. Er is de mogelijk voor haal- en brengservice tegen een vooraf te bepalen vergoeding.
 • Wij voeren reparatie en onderhoud uitsluitend uit tegen contante betaling.
 • Mocht u na prijsopgaaf besluiten de machine niet te laten repareren zijn er 2 mogelijkheden om onze onderzoekskosten te dekken : u laat de machine bij ons achter, en wij halen bruikbare onderdelen van en uit de machine om de kosten te dekken of u betaald € 25,00 onderzoekskosten.
 • Wij geven op alle vervangen onderdelen 3 maanden garantie, defecten door kalkafzetting vallen buiten deze garantiebepaling.

U kunt bij ons ook terecht voor Claris waterfilters en reinigings- en ontkalktabletten.

Neem contact op